Persbericht

Groningen, juni 2011

Stoel ‘Époque’: vervlogen tijden in onverwoestbaar design

Met de lancering van de Époque wordt Nederland voorgesteld aan een stoel uniek in vorm, formaat en materiaal.

De stoel ‘Époque’ is een nieuw ontwerp van 3D vormgever Wybren van Keulen. Geïnspireerd door twee markante periodes uit het verleden; moderne vormen uit de jaren vijftig samengebracht met achttiende-eeuwse curven. Een geslaagde mix van eenvoud en strak design, vloeiende vlakken met scherpe lijnen.

Het design

Époque, een stoel van contrasten, verenigt vervlogen periodes in een volmaakt nieuw ontwerp. De Époque is gemaakt van de onverwoestbare combinatie glasvezel en polyesterhars, waarbij de bovenkant van de stoel in hoogglans is afgewerkt. Hierdoor heeft het product een strakke uitstraling gekregen. Rug, zitting en poten lopen onafgebroken in elkaar door. Lichtdoorlatend dun en daardoor een lichtgewicht stoel, tegelijkertijd solide in materiaal en prestaties. De Époque overleeft gure winters en de zonnigste dag dankzij de materiaalkeuze en de UV-bestendige hoogglans lak. De vloeiende vlakken met scherpe lijnen maken daarbij een statement in elk interieur, op de patio of in een strandtent.

Tijdens het ontwerpproces zijn bewuste keuzes gemaakt in vorm, comfort, haalbaarheid, en materiaalkeuze. Het eindproduct is een stoel die kenmerkend is door zijn unieke vorm en onalledaags formaat, welke beide bijdragen aan een verrassend actieve zit. Bovendien is de stoel leverbaar in alle kleuren van het RAL-palet. Zwart, wit, maar ook huidige trendkleuren.

Inspiratie en 3D ontwerp

Het lijnenspel van de stoel is tot stand gekomen in een 3D ontwerp. 3D-Prints vormen een onmisbare toetsing aan de werkelijkheid. Diverse levensgrote prototypes hebben geholpen de elementen in balans te brengen voor de perfecte zit. De uiteindelijke mal is vervaardigd met een 3D-frees. In deze mal wordt de stoel in Engeland met de hand gemaakt, in vier uur delicaat vakmanschap.

Productinformatie

Naam: Époque.
Ontwerper: Wybren van Keulen.
Materiaal: glasvezel versterkt polyesterhars, compleet uit één stuk.
Afwerking:bovenkant hoogglans, onderkant mat structuur, UV bestendig.
Gebruik: zowel binnen als buiten, stapelbaar, doorstaat weer en wind.
Afmetingen: breedte 72 cm, diepte 62 cm, hoogte 64 cm, zithoogte 27 cm.
Uitvoering: wit, zwart, en alle kleuren van het RAL-palet

Einde persbericht

Noot voor de redactie: Wybren van Keulen is van origine 3D vormgever en ontwerper. Hij is zelfstandig ondernemer en runt ‘F12 visuals’ in Groningen. Naast het maken van illustraties en animaties voor onder meer architecten, richt hij zich nu op eigen ontwerpen. Dit vloeit voort uit zijn diepgaande interesse voor niet alleen visuele aspecten, maar ook maakbaarheid en vernieuwende technieken als CNC frezen en 3D printen.

De digitale "maker" revolutie die nu op volle toeren de wereld over raast, zorgt voor democratisering van ontwerp. Door lagere opstartkosten zijn kleinere oplagen mogelijk, die zorgen voor grotere diversiteit en persoonlijkere ontwerpen. Wybren maakt dankbaar gebruik van de nieuwe technieken die deze revolutie mogelijk maken. Het geeft hem grote vrijheid in vorm en materiaalgebruik, duidelijk zichtbaar in de producten van Eftwelve.

Voor meer informatie over de Epoque of over het werk van Wybren van Keulen kunt u contact opnemen met: Saskia Loman, 06-48208503 of saskia@eftwelve.nl. Voor meer informative kunt u ook terecht op de website: www.eftwelve.nl