Stoel ‘Époque’: vervlogen tijden in onverwoestbaar design

Met de lancering van de Époque wordt Nederland voorgesteld aan een stoel uniek in vorm, formaat en materiaal.

De stoel ‘Époque’ is een nieuw ontwerp van 3D vormgever Wybren van Keulen. Geïnspireerd door twee markante periodes uit het verleden; moderne vormen uit de jaren vijftig samengebracht met achttiende-eeuwse curven. Een geslaagde mix van eenvoud en sierlijke curves, vloeiende vlakken met scherpe lijnen.

Ontwerp

Époque, stoel van contrasten, verenigt vervlogen periodes in een volstrekt nieuw ontwerp. De Époque is handgemaakt van de onverwoestbare combinatie glasvezel en polyesterhars, waarbij de bovenkant van de stoel in hoogglans is afgewerkt. Hierdoor heeft het product een strakke uitstraling gekregen. Rug, zitting en poten lopen onafgebroken in elkaar door. Millimeters dun en daardoor een lichtgewicht stoel, tegelijkertijd solide in materiaal en prestaties. De Époque overleeft gure winters en de zonnigste dag dankzij de materiaalkeuze en de UV-bestendige hoogglans lak. De vloeiende vlakken met scherpe lijnen maken daarbij een statement in elk interieur, op de patio of in een strandtent.

Tijdens het ontwerpproces zijn bewuste keuzes gemaakt in vorm, comfort, haalbaarheid, en materiaalkeuze. Het eindproduct is een stoel die kenmerkend is door zijn unieke vorm en onalledaags formaat, welke beide bijdragen aan een verrassend actieve zit. Bovendien is de stoel leverbaar in alle kleuren van het RAL-palet. Zwart, wit, maar ook huidige trendkleuren.

Proces

Het lijnenspel van de stoel is tot stand gekomen in een 3D ontwerp. 3D-Prints vormden hierbij een onmisbare toetsing aan de werkelijkheid. Diverse levensgrote prototypes hebben geholpen de elementen in balans te brengen voor de perfecte zit. De resulterende mal is vervaardigd met een computergestuurde 3D-frees. In deze mal wordt de stoel in Engeland met de hand gemaakt, in vier uur delicaat vakmanschap.

Productinformatie

Naam: Époque.
Ontwerper: Wybren van Keulen.
Materiaal: glasvezel versterkt polyesterhars, compleet uit één stuk.
Afwerking:bovenkant hoogglans, onderkant mat structuur, UV bestendig.
Gebruik: zowel binnen als buiten, stapelbaar, doorstaat weer en wind.
Afmetingen: breedte 72 cm, diepte 62 cm, hoogte 64 cm, zithoogte 27 cm.
Uitvoeringen: wit, zwart, en kleuren van het RAL-palet

Pers bericht
Pers fotos (6.7 Mb .zip)

Uitvoeringen en bestellen

Époque wit: € 690
Époque zwart: € 690
Époque RAL: € 730

Handgemaakt, op bestelling. Ga naar een winkel in de buurt of neem contact op voor bestellingen en levertijden.

Rug, zitting en poten lopen onafgebroken in elkaar door.

thumb6 thumb1 thumb3 thumb4 thumb5